Wie zijn wij

Etwas is een initiatief van Kristel de Krijger; 

“Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in mensen die leven aan de rand van de samenleving. Ik probeer te begrijpen waar iemand vandaan komt, zonder te (ver)oordelen. De ondernemer in mij zoekt vervolgens naar de oplossing of de kansen die een situatie met zich meebrengt.

Het oprichten van Stichting SamenScholen, waarmee we scholen bouwden in Nicaragua, gaf me de kans om de Miskitoindianen van Nicaragua een steuntje in de rug te geven. Met het opstarten van sociale bakkerijen in Nederland vanuit De Koekfabriek, gaven we mensen met een beperking de kans op het vinden van een werkplek.

Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met minderheden in de samenleving en het opzetten van projecten en ondernemingen. De stap naar een eigen sociale onderneming lag voor de hand. Met ETWAS combineer ik alles wat ik belangrijk vindt; arbeidsparticipatie, verspilling tegengaan, ondernemerschap, creativiteit en natuurlijk Breda!”

Partners

Job coaching trajecten voor de werknemers op de vloer, wordt geleverd door Match and Work. Een Bredase onderneming, gespecialiseerd in het creëren van duurzame arbeidsrelaties voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hockeyclub Push stelt haar keuken ter beschikking voor het maken van de ETWAS soepen, sappen & salades.

FoodGuerilla stelt haar locatie beschikbaar voor het organiseren van de ETWAS pizza kinderfeestjes.